Veiligheidspersoneel

Brandwachten

Wij leveren brandwachten voor elke situatie.                                

  • Mangatwachten,
  • Industriële brandwachten
  • Brandwachten bij beurzen, concerten, of andere evenementen. (ook acuut bij het uitvallen van ontruiming- en brandmeldinstallaties.)

Onze brandwachten zijn de oplossing voor een veilige (werk)plek als uw locatie niet aan de gestelde veiligheidseisen voldoet of als er werkzaamheden voor uw bedrijf uitgevoerd moeten worden in een risicovolle omgeving.

Als hoofdtaak heeft de brandwacht een toezichthoudende en controlerende functie. Hij is in staat om handelend op te treden bij een beginnende brand en leidt een evacuatie of ontruiming in goede banen. Hij alarmeert indien nodig snel en op correcte wijze de hulpdiensten. Tot en ook na hun aankomst garandeert de brandwacht de veiligheid en hij zorgt voor een goede overdracht.

Onze brandwachten zijn in het bezit van minimaal het diploma brandwacht 1e klasse. Alle brandwachten houden hun kennis en ervaring op peil , ze zijn fysiek gekeurd en hebben ervaring bij beroeps- of vrijwillige korpsen. Daarnaast zijn ze ervaren in reanimeren en gecertificeerd om een AED te bedienen.

Aanvragen

 

RIJKSGEDIPLOMEERDE BRANDWACHTEN

Wanneer er ten behoeve van de veiligheid een brandwacht wordt geëist door de gemeente of uw verzekeringsmaatschappij, is Veiligheidscombinatie uw partner. Deze eis wordt vaak gesteld bij onderhoud of uitval van sprinkler- of brandmeldinstallaties (BMI’s). Ook bij evenementen, in de scheepvaart en industrie is dit vaak verplicht, en ook  in zorginstellingen, scholen, winkelcentra.

Onze rijksgediplomeerde brandwachten hebben alle benodigde diploma’s behaald bij een beroeps- of vrijwillig brandweerkorps en daar ook ruime ervaring opgedaan.

Aanvragen

 

BEDRIJFSBRANDWEER

Veiligheidscombinatie kan een complete bedrijfsbrandweer voor u regelen, of een aanvulling op uw huidige bedrijfsbrandweer. Wij zorgen ervoor dat uw bedrijf operationeel is, en blijft, ook bij de verplichting van een bedrijfsbrandweer. Als u bijvoorbeeld een tekort aan manschappen heeft, kunnen wij dat tekort snel aanvullen. Dit kan gebeuren als u tijdelijk een grote hoeveelheid gevaarlijke stoffen heeft opgeslagen. Ook kan uw bedrijfsbrandweer door andere omstandigheden een tekort aan manschappen hebben. Dan kan Veiligheidscombinatie uw organisatie weer snel op gang helpen. U kunt bij ons terecht voor bevelvoerders, chauffeurs, pompbedienden en manschappen. Onze brandwachten zijn actief in de uitrukdienst bij verschillende brandweerkorpsen. Hierdoor zijn zij geoefend, getraind en ervaren in het uitrukken voor brand en het verlenen van hulpverlening. Zij beschikken over de volgende kwalificaties:

  • Aangesteld bij een veiligheidsregio/gemeente als beroeps- of vrijwilliger
  • Repressief
  • Geoefend op het juiste niveau
  • Medisch gekeurd
  • In bezit van PPMO-certificaat
  • NBBE/IVF opgeleid

 Aanvragen

MANGATWACHT/ BUITENWACHT/HEET-WERKWACHT

Om uw werknemers veilig in een besloten ruimte te laten werken, is het van cruciaal belang om een mangatwacht (ook wel buitenwacht genoemd) in te huren. Een mangatwacht houdt toezicht op de werknemers die in de besloten ruimte werkzaam zijn en waarschuwt in geval van nood. Verder ziet hij erop toe of er veilig gewerkt wordt en houdt hij de activiteiten in de gaten die zich voordoen rondom de werkplek. De mangatwacht verlaat zijn werkplek niet en zorgt er dus voor dat de werkzaamheden worden uitgevoerd onder veilige omstandigheden.

Voor toezicht op brandgevaarlijke werkzaamheden kunt u ook bij Veiligheidscombinatie ook terecht. Denk hierbij aan werkzaamheden als lassen, slijpen en andere “heetwerk-“ werkzaamheden. Onze brandwachten zijn in het bezit van het VCA-basis- of VCA-vol-diploma en uitgerust met hun eigen beschermingsmiddelen.

Onze brandwachten zijn 24/7 inzetbaar en wij streven erna om binnen twee uur inzetbaar te wezen.

Aanvragen

BHV-personeel

Een BHV’er is de eerste die in actie komt tot professionele hulpverleners aanwezig zijn. De BHV’er moet in staat zijn een kleine brand te blussen, een pand snel en veilig te ontruimen, opgeroepen hulpverleners goed op te vangen en de nodige informatie goed te kunnen overdragen, levensreddende handelingen te verrichten (elementen van EHBO). Al ons BHV-personeel is ervaren en representatief.

Aanvragen

EHBO-personeel

Bij sommige evenementen wordt de beschikbaarheid van gecertificeerde EHBO’ers verplicht gesteld. U moet er niet aan denken dat er tijdens uw evenement iets gebeurd en dat er dan geen hulpverlener aanwezig is. Daarom leveren wij u ervaren personeel, dat ervaring heeft in de hele breedte van onze dienstverlening. Hierdoor vormen zij een goed, ingespeeld team dat elk incident adequaat en professioneel kan aanpakken. Of het nu gaat om een groot of een klein, een sport-, een dance- of een ander evenement, wij hebben voor u de EHBO-specialist in huis.

Aanvragen

Verkeersregelaars/parkeer-begeleiders

De verkeersregelaars van Veiligheidscombinatie leiden verkeer en parkeren in goede banen. Zij kunnen worden ingezet in de bouw of bij wegwerkzaamheden. Ze kunnen bij evenementen of festivals de doorstroming optimaliseren. Maar ook bij ongelukken of incidenten kunnen zij snel ter plekke zijn om het verkeer te regelen.

Aanvragen

Beveiliging

Wij hebben diverse samenwerkingsovereenkomsten met professionele beveiligingsbedrijven. Dit maakt dat wij al uw wensen op het gebied van beveiliging kunnen invullen. U kunt hierbij denken aan portiers of beveiliging voor evenementen, maar ook aan persoons- en hondenbeveiliging.

Aanvragen